HUBA

HUBA, Hulp bij belastingaangifte

HULP BIJ BELASTINGAANGIFTE? In de komende maanden gaan weer een groot aantal belastinginvullers van HUBA, hulp bij belastingaangifte, op pad om bij onze leden thuis de aangifte van de inkomstenbelasting in te vullen.
Onze invullers kunnen zich legitimeren mer een pasje. En als ze er dan toch zijn, kijken ze ook naar de huur- en zorgtoeslag en vullen de betreffende formulieren in.
Zo wordt voorkomen dat er teveel wordt ontvangen (en moet worden terugbetaald) of dat er te weinig wordt uitgekeerd.
In de afgelopen maanden zijn de vrijwilligers van HUBA Oldenzaal weer bijgeschoold, zodat ze op de hoogte zijn van de laatste veranderingen.

HUBA is een initiatief van de landelijke ouderenbonden: UNIE KBO, PCOB en ANBO.
De belastingdienst heeft met ingang van dit jaar de subsidie aan de ouderenbonden voor HUBA beëindigt.
Om HUBA in stand te houden ten behoeve van haar leden vragen de ouderenbonden vanaf dit jaar een bijdrage van € 5,50 per aangifte.
Voor een echtpaar is dit € 11,00.

U denkt misschien dat een aangifte voor u niet nodig is! U krijgt toch niets terug!
U kunt wel geld terug krijgen als u in een jaar veel zorgkosten hebt gehad. En dat betekent dus vermindering van belasting: u krijgt geld terug!

Wanneer u gebruik wilt maken van de belastingservice moet u lid zijn of worden van de ouderenbond.
Voor het invullen van de aangifte inkomstenbelasting en het verzorgen van huur- en zorgtoeslag wordt per aangifte, alleenstaande of echtpaar, een onkostenvergoeding van € 12,- gevraagd voor reis-, papier- en kopieerkosten.
Na het verzenden van de aangifte ontvangt u een kopie van de aangifte.

Wilt u voor het eerst gebruik maken van de belastingservice? Neem dan contact op met ons plaatselijk aanspreekpunt van de belastingservice: Rudi Platvoet.
Ook als u nog geen lid bent van de KBO kunt u gebruik maken van onze hulp bij uw belastingaangifte door u aan te melden als lid van de KBO Oldenzaal bij:
Rudi Platvoet
Luxemburglaan 19
7576 MG Oldenzaal
tel. 0541-519227
r.platvoet@outlook.com

Privacyprotocol
Wilt u protocol lezen klik dan hier